Jan 08

Hobijev, oziroma dejavnosti ob katerih se sprostim, imam bolj malo. Predvsem pa za te dejavnosti nimam časa.

Fotografija je ena od teh dejavnosti, ki sem jo nekako odkril kakšni dve leti nazaj. Takrat sem si kupil svoj prvi DSLR. Od takrat sem se ogromno naučil in ugotovil, da je v digitalni dobi najboljši način za učenje trial&error. Seveda namenoma. Najprej sem si ogledoval kakšne nastavitve je izbrala avtomatika, potem pa sem se sam igral v ročnem načinu.

Naj vse nadebudne mlade fotografe opozorim, da je fotografija jama brez dna kar se financ tiče. Vedno hočeš boljši objektiv, boljši body, močnejši fleš. Sam stavim na dobro glažovino in arzenal lučk. V teh dveh letih sem si nabral že kar nekaj opreme, ki pa – žal – zadnje mesece stoji v škatli in čaka na boljše čase.

Vsekakor je na mestu, da omenim nekaj tistih, od katerih sem se naučil največ. Slo-foto.net je slovenski fotografski portal, na katerega sem zahajal že pred nakupom DSLR. Dpreview nudi obširno zbirko testov fotoaparatov in objektivov.

Joe McNally je poleg Davida Hobbyja tisti, na katerega se je potrebno obrniti ko potrebujete nasvet okrog flešev. Strobistov 101 in 102 sta nepogrešljivo branje, a pozor – samo branje ne bo pomagalo. Praksa, praksa, praksa.

Nikakor človek ne sme pozabiti na Kena Rockwella, Chuck Norrisa fotografije :)

Kakorkoli že, fotografija. Nuff said.

 • Share/Bookmark

2 komentarjev

 1. 1 Marko
  23:00 - 2.10.2011

  Tako pač je treba najt čas tudi za res lepe stvari.

 2. 2 Locitev
  07:30 - 26.01.2015

  Da vidimo

Komentiraj


XHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tvoji podatki

Vaš komentar
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !